O nas

Nekaj besed o nas

Gostilna Pugelj se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo. Že več kot 60 let lahko v gostilno, ki leži v zavetju Trške gore, zahajajo vsi ljubitelji lokalne kulinarike in domačih specialitet. Skozi čas je gostilna zamenjala lastnike in svojo podobo tako, da je do danes nastala prijetna mešanica dolgoletnih tradicij in modernega udobja.

Gostisce_Pugelj_0014

Zakaj mi?

Starejši Novomeščani morda še pomnijo stare sobe za goste, ki jo je krasila fototapeta s podobo Triglava in sliko takratnega predsednika Josipa Broza Tita. Marsikdo bi lahko pripovedoval tudi o izbiri prve cvičkove princese, Marije Lee Colarič, ki je potekala prav v naši gostilni. Gostje, ki so nas obiskali v zadnjih letih pa se brez dvoma dobro spomnijo naše hišne pečene kokoši, ki se jo je prijelo ime Pugljeva kura, po prejšnjih lastnicah gostilne, Mariji in Pepci Pugelj.

Gostisce_Pugelj_0040

Cilj

Naš cilj je, da v gostilni ohranimo prijetno domačno vzdušje, hkrati pa redno skrbimo za prenove, obnove in osvežitve, s katerimi gostom zagotovimo udobje in prostore, v katerih lahko uživajo v dnevnem kosilu, praznovanju ali poročnem slavju.

0029_1